HTML

Draven's Blog

A blog a különböző általam kedvelt, vagy kevésbé kedvelt játékok, zenék, filmek vélemény nyilvánításáról szól. Elérhetőség: szajolihoher@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

The Crow

Draven 2011.03.05. 13:37

Az 1994-es Alex Proyas által rendezett, The Crow című remekművel bizonyára már minden misztikus, borús hangulatra fogékony filmkedvelő találkozott. A The Crow eredeti jelentése A varjú, de magyarul A hollóra fordították, ezért a továbbiakban hollónak fogom nevezni. A film James O'Barr azonos elnevezésű képregénye alapján készült, amit barátnője tragikus elvesztése miatt írt meg. Mára hatalmas kultusz övezi a képregényt, és az első filmet egyaránt, ugyanis a filmhez is kapcsolódik, egy tragédia Brandon Lee, Bruce Lee fia tragikus halála a forgatás alatt történt, egy kellék fegyverbe kerülő éles lőszer miatt, ami Brandon halálát okozta.

A történet szerint Eric Draven-t, és barátnőjét Shelley Webster-t Halloween napján brutálisan meggyilkolják, ám Eric kap egy lehetőséget a bosszúra, így visszatérhet a halálból, hogy bosszút álljon ő, és barátnője gyilkosain.

A film hangulata elképesztő! A Gótikus városban nagyrészt sötét van, és esik az eső. A zseniális OST is rádob egy lapáttal, a filmben hallható zeneszámokról nem is beszélve. Csak, hogy néhány Előadót említsek: The Cure, Nine Inch Nails, Pantera, és még sorolhatnám.

A szereplők alakítása zseniális! Brandon Lee mint Eric Draven kifogástalan, ahogyan Michael Wincott is mint Top Dollar, ahogyan a szereplő gárda többi tagjára sem lehet egy rossz szavam sem. Minden színész hatalmasat alakított a hollóban!

Összegzés képen elmondhatom, hogy számomra a világ legjobb filmjéről van szó, megtekintését kötelezővé tenném mindenkinek! Aki teheti mindenképpen szerezze be a film zenei albumával együtt!

10/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://draven.blog.hu/api/trackback/id/tr312712605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása